S-Cut

S-Cut XC-E

S-Cut är en svensk uppfinning, konstruerad av en ambulanssköterska i samarbete med en ingengör. Det är ett säkerhetsverktyg som från börjas togs fram för ambulanssjukvården, vid olyckor gäller det att snabbt kunna skära upp kläder för att sätta in livräddande insatser. Många gånger handlar det om sekunder och hur snabbt kläderna kan öppnas kan vara avgörande för att rädda liv. S-Cut har sålts till ambulansföretag runt om i världen.

S-Cut XC-E har ett skydd för skärytan som lätt viks undan.

XC-E-serien av S-Cut är specifikt utvecklad för hästnäringen. Den är billigare än varianten för ambulanssjukvård eftersom ingen CE-märkning krävs. Det är ingen skillnad i funktion, XC-E skär lika bra som sin systermodell, men har en något annorlunda konstruktion för att passa de material och situationer som kan uppstå när hästar fastnat och snabbt behöver befrias. Med en XC-E är det ingen risk att du skadar din häst ytterligare när du befriar den från stängseltråd eller något annat som den fastnat i. XC-E skär med ett snitt enkelt igenom läder, sadelgjord och stängseltråd utan risk för att skära dig själv eller din häst.

XC-E är speciellt lämplig att ha till hands i transporten. Ett väggfäste finns som tillbehör. Fästet är utformat så att du med ett handgrepp kommer åt din XC-E. Det finns också ett hölster med bältesklämma, om du vill bära XC-E på dig.

Det vida gapet vid skärbladet gör XC-E användbar på en mängd olika material i varierande tjocklekar. Som extra säkerhet är verktyget utrustat med ett ställbart bladskydd som är lätt att öppna och stänga. S-Cut XC-E har en pulverlackad yta i en flouriserande orange färg vilket gör den tålig och lätt att se om du skulle råka tappa den.

Priser

S-Cut XC-E: 395 kr
Inklusive väggfäste eller hölster: 495 kr

Beställ din S-Cut XC-E direkt från oss>>