Ridskola

Ridskola

I Stall Alfhems ridskola rider du antingen på våra hästar eller tar med dig din egen.

Sandra på Långben, privatelev.

På Stall Alfhems ridskola tar vi emot elever för ridlektioner på våra lektionshästar. Du rider för Bethine Levin i en grupp med max tre elever. (Du kan givetvis också ta privata ridlektioner för Bethine). Sommartid rider vi utomhus på en fullstor dressyrbana, på vintern och vid dåligt väder flyttar vi in i vårt nya, fina ridhus.

Ridskolan tar emot elever på alla nivåer. Är du helt ny inom ridning och hästhantering börjar vi med att gå igenom hur vi hanterar och tar hand om våra hästar. Vi är mycket varsamma med hästarna, hos oss är de nummer ett i alla väder och vi har vissa regler som ska följas. Nybörjare får alltid starta med att skritta med ledare för att vänja sig vid att sitta på en häst i rörelse.

Givetvis tar vi även emot ryttare som varit med ett tag och vill utvecklas. Vi anpassar undervisningen efter vars och ens nivå och arbetar för att varje ryttare ska komma längre i sin utveckling.

På Stall Alfhem sker all ridning på egen risk. Vi vill därför att du ser till att ha tecknat en olycksfallsförsäkring där ridning ingår innan du börjar rida hos oss.

Du rider på någon av våra hästar eller tar med din egen. Våra hästar är välutbildade och snälla. Läs mer om våra ridskolehästar>>